Wat voor binnendeur past bij mijn interieur?

binnendeur

Wat voor binnendeur past bij mijn interieur?

Als je de woonkamer opnieuw aan het inrichten bent zorg je ervoor dat alles binnen een bepaalde stijl past. Je meubilair en accessoires worden hierop aangepast zodat alles volledig naar wens is. Maar eigenlijk past de deur van de gang naar de woonkamer helemaal niet bij deze stijl en hierdoor lijkt je woonkamer niet een geheel. Vergelijkbaar kan zijn dat je tuindeuren of schuifpui niet bij je interieur passen. Om de woonkamer een compleet geheel te maken wil je eigenlijk een nieuwe binnendeur hebben, maar welke past bij je interieur? Om hier een antwoord op te krijgen kun je kijken op dhk.nl/. Op de website kun je inspiratie opdoen over wat voor soort deur jij graag zou willen hebben en welke deur bij je interieur past.

De stijl van je deur maakt een enorm verschil

De belangrijkste reden dat een deur niet bij je interieur past is door de stijl van de deur. Als jij bijvoorbeeld een hele moderne inrichting hebt en hierbij een oude vergeelde solide deur, ziet dit eruit alsof het niet één geheel is. Binnendeuren van DHK zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen en zo dus ook in een moderne stijl. Hierbij moet je denken aan strakke deuren met rechte lijnen of rechte symmetrische glasplaten. Als je zo een soort deur in je woonkamer plaatst geeft dit meteen een heel ander gevoel welke veel beter bij je interieur past. Daarnaast maakt kleur ook nog een verschil. Je kan je vast voorstellen dat een witte deur en een zwarte deur een heel ander effect geven ook al is het dezelfde deur.

Jouw perfecte binnendeur zelf samenstellen

Als de deuren die je ziet niet naar wens zijn kun je er ook voor kiezen om je deur volledig zelf samen te stellen. Op deze manier is de deur perfect naar wens en zal deze ook perfect bij je interieur passen. Bij het zelf samenstellen moet je bijvoorbeeld denken aan de keuze tussen verschillende soorten glas, handgrepen en deurknoppen. Dit lijken misschien kleine aanpassingen, maar deze kunnen een enorm verschil maken. Om te zorgen dat de deur echt perfect past kan je de deuren ook op maat laten maken. Op deze manier weet je ook zeker dat er later geen problemen zullen zijn met de deur.

Deel dit artikel