Voordelen van PVC vloeren

pvc vloeren

Voordelen van PVC vloeren

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Veel mensen hebben moeite met het kiezen van een nieuwe vloer. Er zijn namelijk honderden verschillende soorten vloeren en dit kan het heel erg moeilijk maken. De meeste mensen hebben strenge voorwaarde en eisen voor een vloer en dat is ook niet gek. De vloer is een van de belangrijkste onderdelen van het interieur. Veel mensen kiezen anno 2022 voor PVC vloeren en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Steeds meer mensen kiezen voor dit type vloer en dit komt doordat de vloer simpelweg praktisch is. Wat is een PVC vloer? En wat zijn de voordelen van PVC vloeren? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is in principe een houtvrije vloer die bestaat uit polyvinylchloride. Het is een hele harde kunststof die voor verschillende toepassingen ingezet kan worden. Dit zie je anno 2022 erg veel terugkomen in vloeren en dit brengt voordelen met zich mee. Zo zijn PVC vloeren niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Dit is een groot voordeel en dat komt doordat een echte houten vloer soms heel nadelig kan zijn. Het ziet er natuurlijk prachtig uit, maar je hebt er eigenlijk weinig aan. Een echte houten vloer heeft heel veel onderhoud nodig en dit vinden mensen vervelend. Het onderhouden van een echte houten vloer kost ook ontzettend veel geld, zo moet deze regelmatig geschuurd worden. 

Voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren worden vaak gekozen, omdat de voordelen heel erg praktisch zijn. Zo hebben PVC vloeren een enorm lange levensduur, waardoor vervanging lang uitgesteld kan worden. Daarnaast is een PVC vloer onderhoudsvrij en kan deze eenvoudig schoongemaakt worden. Ook zorgt een PVC vloer voor de juiste isolatie en is er meer geluidsreductie dan met andere vloeren. PVC is hierdoor een goede ondervloer en kan ook prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Daarnaast zijn er hartstikke veel mogelijkheden qua designs met een PVC vloer en wordt het daarom vaak gekozen. Het past in bijna iedere woning en je kunt er zelfs een hout- of betonlook mee realiseren. De legmethode is ook vrij eenvoudig en de gemiddelde doe-het-zelver kan dit eenvoudig doen. Je bespaart op deze manier veel kosten en dat is natuurlijk ideaal als je een krap budget hebt.

Waterbestendig

Een ander groot voordeel van PVC vloeren is dat deze waterbestendig zijn. In verschillende ruimtes in je woning kan dit heel erg handig zijn, vooral als je kinderen hebt. Kinderen laten soms nog wel wat vallen en vocht kan een houten vloer echt kapot maken. Met PVC vloeren is dit niet het geval en weet je zeker dat de vloer prachtig blijft. Je kunt met een dweil en lauwwarm water de vloer goed schoonmaken, mocht iemand wat laten vallen. Daarnaast zijn deze vloeren ook erg duurzaam en is dit handig als je een steentje wilt bijdragen aan een betere wereld, ideaal toch?

Deel dit artikel