Hypotheek opnemen met een BKR registratie

hypootheek opnemen bkr

Hypotheek opnemen met een BKR registratie

Een hypotheek opnemen met BKR, wat is daar allemaal in mogelijk? Hoeveel kan ik lenen? Het zijn vragen die je hebt wanneer je een huis wilt kopen, maar je ook nog met andere schulden te maken hebt. Het is altijd belangrijk om te weten wat er nu precies welen niet mogelijk is wanneer je bij het Bureau Krediet registratie staat genoteerd. Dat blijkt namelijk wel iets meer te zijn dan de meeste mensen denken. Daar kan je dus direct ook je voordeel mee doen.

Een hypotheek opnemen met BKR registratie

Een hypotheek opnemen met BKR-registratie is gewoon mogelijk. Wanneer je een negatieve registratie hebt, dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen en hoe je dit kan doen. In de eerste plaats is het belangrijk om te controleren op de website van het BKR of je wel echt een registratie hebt. Je ziet hier alle informatie die over jou beschikbaar is. Dit kunnen anderen ook zien, in ieder geval de hypotheekverstrekker. Je kan ook positief geregistreerd staan, in dat geval zal je altijd een hypotheek kunnen afsluiten.

Omgaan met negatieve registratie

Een negatieve registratie hoeft ook geen probleem te zijn. In dat geval heb je een betalingsachterstand op een lening van meer dan 120 dagen. Dit kan wel voor de eerstvolgende 5 jaar een probleem opleveren als je een hypotheek wilt afsluiten. Er zijn verschillende soorten registraties. Afhankelijk van wat achter jouw naam staat, is het ook zo dat er meer mogelijk is. Een A-codering maakt het lastig om een hypotheek af te sluiten. Heb je een H-codering, dan is de kans dat je een hypotheek krijgt nog wat groter.

Allerlei soorten uitzonderingen

Er zijn allerlei soorten uitzonderingen op de zaak. Een hypotheek met BKR afsluiten is daarom sterk afhankelijk van elke persoonlijke situatie. Misschien heb je een oplopende schuld. Of misschien is het juist zo dat bekend is dat er een regeling is getroffen. Zo zijn er nog heel veel andere opties. Al deze zaken zijn bekend bij het BKR en worden dus ook geregistreerd. Daarom is het belangrijk om altijd precies te weten waar je aan toe bent bij het bureau.

Hulp van een hypotheekadviseur

Het is best lastig om alles goed te verzorgen. Daarom is het dus ook slim om dit niet allemaal alleen aan te pakken. Veel beter is het om er een ervaren hypotheekadviseur bij te halen. Die kan je helpen om te zorgen dat je al je zaken toch gewoon goed op orde krijgt. Het is wel heel fijn om al deze zaken, die toch al lastig te begrijpen zijn toch gewoon goed op orde te krijgen. Een goede adviseur kan daar een grote rol in spelen.

Deel dit artikel