Een huis kopen, dit moet je vooraf weten:

huis kopen

Een huis kopen, dit moet je vooraf weten:

Een huis kopen is een spannende en leuke klus. Begin met zoeken en zoeken op internet en onderneem vervolgens de stappen om uw droomhuis te zien. Het kopen van een huis kan een van de belangrijkste beslissingen in je leven zijn.

Op deze site vind je tips en helpen we je de juiste stappen te zetten bij het kopen van je eigen huis. We geven bijvoorbeeld tips over onderhandelen omdat je natuurlijk niet te veel wilt geven. Wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een woning lees je hieronder!

Hoe hoog word je hypotheek?

Voordat je op zoek gaat naar een huis, is het belangrijk dat je weet hoeveel je te besteden hebt. In welke prijsklasse kun je beginnen met zoeken? Hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Daarom is het verstandig om de berekeningen te doen voordat je de woning gaat bezichtigen om je snel een indruk te geven van de mogelijkheden.

Online kun je goed je hypotheek berekenen, waardoor je een goed inzicht krijgt. De berekeningen zijn gebaseerd op geldende regels en normen. Na het invullen van enkele gegevens, laten ze je een realistische inschatting zien van het maximale bedrag dat je kunt lenen.

Let op: dit is een zo nauwkeurig mogelijke indicatie en de werkelijke hoogte van de hypotheek kan afwijken. Je kunt ook de maandelijkse hypotheek gerelateerde kosten bekijken. Je kunt dus direct overwegen of dit binnen je budget past.

Sinds 2013 bepaalt de overheid hoeveel consumenten kunnen lenen als hypotheek. Het werkt door criteria vast te stellen om te bepalen welk deel van het inkomen kan worden meegenomen in de berekening van een hypotheek. Zo weet je zeker dat je inkomen niet te veel geleend kan worden.

Het voordeel van een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar inschakelen helpt je o.a.: bij het zoeken en kopen van een woning. Aankoopmakelaars kennen immers de lokale vastgoedmarkt heel goed en weten wat ze moeten verkopen. Zo ben je als koper dicht bij het vuur!

Handig, zeker als je een woning wilt kopen in een gewilde buurt. Een aankoopmakelaar kan je van begin tot eind helpen bij het kopen van een woning.

Van het vinden van woningen tot sleuteloverdrachten. Maar je kunt er ook voor kiezen om een ​​deel zelf te doen. Misschien vind je het leuk om de juiste woning te vinden, maar laat je het onderhandelen liever over aan je makelaar. Je maakt vooraf afspraken over de exacte omvang van de verantwoordelijkheden van de makelaar. Zo weet je precies waar je staat.

Deel dit artikel