Het ultieme avontuur in Finland: een roadtrip met een camper

finland

Het ultieme avontuur in Finland: een roadtrip met een camper

Finland is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest majestueuze landschappen en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Met zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kristalheldere meren is het een bestemming als geen ander. Wat is een betere manier om dit adembenemende landschap te verkennen dan met een camper? Of je nu alleen reist of deel uitmaakt van een gezin, hier lees je hoe je het ultieme avontuur door Finland per camper kunt plannen.

De route

Bij het plannen van je reis door Finland is het belangrijk om te bedenken wat voor route je wil nemen. Veel mensen blijven liever aan de zuidkust en verkennen steden als Helsinki, Tampere en Turku. Als je echter op zoek bent naar iets meer buiten de gebaande paden, zijn er genoeg andere gebieden die het verkennen waard zijn. Als je bijvoorbeeld een rondreis maakt van Lapland naar Midden-Finland, zie je een aantal spectaculaire landschappen en ervaar je de Finse cultuur in haar meest traditionele vorm.

 

Bovendien biedt deze route je de mogelijkheid om in de wintermaanden het beroemde noorderlicht van Lapland te zien, één van de mooiste natuurverschijnselen. Waar je ook besluit heen te gaan tijdens jouw camperreis door Finland, zorg ervoor dat je voldoende tijd overhoudt voor onverwachte omwegen. De helft van het plezier is immers het ontdekken van nieuwe plaatsen.

Accommodatie en voorzieningen

Als je van plan bent om te gaan kamperen tijdens je reis door Finland met een camper, is het belangrijk dat je over een geschikt voertuig en uitrusting beschikt. Gelukkig zijn er in het hele land veel bedrijven die de mogelijkheid bieden voor een camper huren Finland tegen redelijke prijzen. Afhankelijk van jouw behoeften kunnen deze voertuigen worden uitgerust met allerlei voorzieningen, zoals een kitchenette en slaapruimte voor twee of meer personen. Natuurlijk, als kamperen niet jouw ding is, zijn er ook tal van hotels en pensions in het hele land die zich specifiek richten op reizigers per auto of camper.

Bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen

Waar je ook naartoe gaat tijdens een camperreis door Finland, er staan je onderweg talloze fantastische bezienswaardigheden en activiteiten te wachten. Van natuurlijke wonderen, zoals Saana Fell in Lapland of Haltia Nature Centre bij Helsinki, culturele attracties, zoals Suomenlinna Fortress in Helsinki of Naantali Old Town of gewoon genieten van het buitenleven met wandelingen rond Olhava Nature Reserve bij Oulu. Er is echt voor elk wat wils in dit prachtige Scandinavische land.

Voor wie op zoek is naar een onvergetelijk avontuur in één van de meest unieke landen van Europa, zoek niet verder dan een camperreis door Finland. Of je nu kiest om steden als Helsinki te verkennen of je verder waagt in regio’s als Lapland. Geniet van buitenactiviteiten in het Olhava Natuurreservaat of culturele bezienswaardigheden als het Suomenlinna Fort. Elk aspect zorgt voor een onverslaanbare ervaring vol herinneringen die een leven lang meegaan! Dus pak nu in, het avontuur wacht!

Wil je graag een camper huren? Neem gerust een kijkje op https://camperseuropa.nl/.

Deel dit artikel