Het Noorderlicht. Wat is het en waar kun je het bewonderen

noorderlicht

Het Noorderlicht. Wat is het en waar kun je het bewonderen

Iedereen die wel geïnteresseerd is in reizen heeft wel eens een plaatje van het Noorderlicht gezien. Veel mensen willen het Noorderlicht erg graag zien en maken dan een trip naar een land als Noorwegen of een noordelijk punt van Canada. In dit artikel wordt meer uitgelegd over wat het Noorderlicht is en waar je dit fenomeen kunt bewonderen.

Natuurverschijnsel van aarde en zon

Nu vraag je je als eerste af, wat is het Noorderlicht nu precies? Hoe komt het dat wij op bepaalde momenten een groen/blauw licht in de lucht zien? En wat is dat licht precies?

Het fenomeen ontstaat door de zon. Die staat midden in ons sterrenstelsel en geeft ons natuurlijk daglicht en warmte. De zon bestaat uit veel verschillende gassen. In het geval het Noorderlicht tevoorschijn komt betekent dit dat na 18 uur van reizen bepaalde gassen bij de aarde komen. De aarde heeft van zichzelf een magnetisch veld dat de aarde beschermt. Dit veld komt in een soort gevecht met de gassen die de zon heeft losgelaten. Hierdoor verschijnt er op de noordpoolcirkel zoals wij dat noemen het Noorderlicht.

Het gaat dus om een gevecht tussen verschillende deeltjes in de ruimte die door deze verschuivingen et cetera het licht veroorzaken.

Dé plekken om dit licht te bewonderen

Maar waar moet je nu heen om dit licht te kunnen bekijken.

Het antwoord is eigenlijk simpel, de poolcirkels. Want ook op de Zuidpool kan het licht verschijnen. Toch gaan de meeste mensen naar de Noordpoolcirkel omdat hier meer gebieden zijn waar je ook prettig een vakantie kunt houden.

De beste bestemmingen zijn vooral Finland en Lapland. Maar ook het noorden van Canada is aan te raden. Zolang de plek zich maar bevindt binnen het Noordpoolcirkel gebied. Hier kun je het licht vaak in de nacht het beste zien. Daarbij zijn deze landen ook nog eens geweldige landen om op vakantie te gaan.

Deel dit artikel