Gekke wetten in Nederland? Dit zijn er 3!

gekke wetten in Nederland

Gekke wetten in Nederland? Dit zijn er 3!

Gekke wetten in Nederland? Ja, die bestaan er nog altijd vandaag de dag. En we kunnen op basis daarvan concluderen, dat de Nederlandse wetgeving écht raar kan zijn. Wist je bijvoorbeeld: kastanjes uit het bos meenemen officieel gezien als stroperij wordt gezien? Dus niet enkel het omleggen van een olifant, leeuw of konijn.

Wil je nou alles weten over de gekke wetten in Nederland? Wij van wereldplaza.nl, zochten 3 gekke voor je uit. Zo ben je tenminste voorbereid en kom je niet voor verwachtingen te staan.

1: Het Sinterklaasverbod is één van de meest gekke wetten in Nederland

De burgermeester van Deventer, wijst jaarlijks een datum aan en tijdstip aan waarop de intocht van Sinterklaas zal plaatsvinden. Het is dan ook vóór dat tijdstip en na 5 december 00:00 verboden om geheel of gedeeltelijk vermomd te zijn als de goed heiligman. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Deventer.

Gelukkig voor jou geldt het verkleedverbod alleen voor de publieke ruimte. Je kunt daarentegen wel een heuse underground Sinterklaasmeeting organiseren, zodat je alsnog verkleed als Sinterklaas kunt gaan. Tenslotte moeten wij vermelden, dat een pietenbeleid er echter niet is, dus grijp je kans!

2: Het stoepkrijtverbod, is ook één van de meest gekke wetten in Nederland

In veel gemeenten, is er een heus stoepkrijt verbod, want zonder toestemming mag je dus officieel niet op de stoep lopen kalken. Waarom precies? Nou, ze willen hiermee reclameteksten voorkomen, maar ook kinderen die stoepkrijten overtreden officieel de wet.

De vraag is: of zij ook officieel bestraft kunnen voor vandalisme, want de regels moeten wel haalbaar zijn natuurlijk. Aangezien de eis in principe onredelijk is, zijn kinderen waarschijnlijk niet in overtreding als ze een hinkelbaan op de stoep tekenen. Er is in ieder geval nog nooit een kleine boef voor opgepakt. Wat ons betreft: daarom een één van de meest gekke wetten in Nederland!

3: Kastanjes jatten uit het bos, is één van de meest gekke wetten in Nederland

Iets meenemen uit het bos? Wie heeft dan niet gedaan? Dan moeten we stellen, dat jij je schuldig hebt gemaakt aan stroperij, huh? Ja, want officieel volgens artikel 314 van het Wetboek van Strafrecht laat daarover, echter geen twijfel zien.

Het noemt namelijk een lijst op met materialen, die je niet zomaar mag meenemen uit het bos. Als je die behoefte niet kunt beheersen, kun je er zomaar voor achter de tralies belanden. Je kunt maximaal een maand in de bak belanden. Wat ons betreft: daarom absoluut één van de meest gekke wetten in Nederland, dus wees gewaarschuwd!

Hopelijk ben je bij deze gewaarschuwd!

Dat wij in ons land een aantal aparte wetten hebben was ons inmiddels erg goed duidelijk worden. Wij gaan er niet van uit, dat je om het jatten van een kastanje regelrecht in de bak beland, maar je weet maar nooit!

Dus hopelijk ben je bij deze gewaarschuwd!

Deel dit artikel