Typische Nederlandse lekkernijen? Dit zijn 3 voorbeelden

Nederlandse lekkernijen

Typische Nederlandse lekkernijen? Dit zijn 3 voorbeelden

De Nederlandse banketbakkers zijn, misschien niet zo bekend als die van onze Zuiderburen en het is dan ook niet zo spectaculair als de Italiaanse- of Aziatische keuken. Toch hebben wij in ons kikkerlandje zeker wel een aantal spectaculaire lekkernijen, die je ooit eens moet hebben geproefd. Wil je nou alles leren over de typische Nederlandse lekkernijen? Wij van wereldplaza.nl, zochten 3 voorbeelden voor je uit!

Je bent opzoek naar typische Nederlandse lekkernijen? Probeer dan zeker een stroopwafel

Deze Nederlandse lekkernij, is zowel binnen als buiten onze landsgrenzen zéér bekend. Iedereen kent de stroopwafel wel, deze ronde dunne wafeltjes gaan er bij iedereen wel in. De hele geschiedenis van de stroopwafel is nog altijd een vraagteken, maar we weten wel dat deze in de 19e-eeuw in Gouda zouden zijn geïntroduceerd.

Alhoewel het vroeger een koek voor de arbeidersklasse was. Heeft iedereen tegenwoordig wel eens een pak in huis gehad, dus voor zowel arm als rijk is het een lekkernij.

Tip: Verwarm je stroopwafel boven op je kop koffie, heerlijk!

Drop is ook een voorbeeld van typische Nederlandse lekkernijen

Drop verdient wat ons betreft: zeker een plek op onze lijst, want het is misschien wel het meest bekende snoepje van Nederland. In tegenstelling tot veel andere landen en bovendien hun ‘snoepgoed’. Genieten wij Nederlanders over het algemeen erg van zwart, maar vooral zoutsnoepje. Al schijnen ze in Noord-Duitsland en Scandinavië ook erg grote dropeters te zijn.

De geruchten gaan dan ook, dat landen of gebieden die meer op de zee gericht zijn. Meer van ‘zoute’ producten zouden houden. ‘

 Eet dan oliebollen

Je kunt amper aan een niet-Nederlander uitleggen waarom wij rond oud & nieuw oliebollen eten. Of je ze nu zelf koopt of zelf bakken, een oliebol hoort er nou eenmaal bij. Buitenlanders verbazen zich dan ook vaak over het lage percentage aan calorieën. Toch is het niet de meest gezonde snack, maar toch mag het de pret niet drukken.

Wat is dan een oliebol? Oliebollen zijn eigenlijk grote deegbollen, die men frituurt en in sommige gevallen ook vult met: rozijnen, krenten, appels en nog veel meer lekkernijen. En als kers op de taart: worden ze ook bestrooid met een beetje poedersuiker.

Geniet stuk voor stuk van deze Nederlandse lekkernijen

Wij hopen, dat jij je buik niet al te vol eet van deze typische Nederlandse lekkernijen. Uiteraard zijn er veel meer gerechten en andere Nederlandse hoogstandjes, die we aan dit lijstje zouden kunnen toevoegen.

Laat ons vooral weten wat voor jou, nou typische Nederlandse lekkernijen zijn!

Deel dit artikel