Wat is een Mexicano? Wij zochten dit voor je uit

wat zit er in een mexicano

Wat is een Mexicano? Wij zochten dit voor je uit

Wat is een Mexicano? En wat zit erin? Niet een échte Mexicaan natuurlijk! Maar in deze Nederlandse snackbar hit. Het lijkt soms meer op een pittig gekruid plak gehakt, die vervolgens is overreden door een oorlogstank.

Desondanks dat deze snack een exotische naam draagt, is dat meer bedrog aangezien een Nederlandse ontdekking is. Wij van wereldplaza.nl, zochten voor je uit wat er nou precies in een Mexicano zit. En waar deze snacktopper vandaan komt!

Waar komt de Mexicano vandaan?

We nemen je mee naar het jaar 1984, waarin de Gerrit de Vries van (De Vries Snacks) uit Dordrecht de Mexicano begint. De Vries was op zijn beurt ook de uitvinder van de frikandel alleen ging hij daar wat naïef mee om. En dat gebeurde hem niet nog eens, aangezien hij er gelijk patent op de naam vroeg en het intellectueeleigendom van deze plak gehakt.

Sindsdien is deze snackproducent de enige in ons kikkerlandje, die deze snack mag leveren aan de snackbars. De Mexicano deed zijn entree als nieuwe snacks tijdens de voorrondes van het WK Voetbal in Mexico. Dat is ook de reden: dat hij uiteindelijk de naam Mexicano heeft gegeven. Waar het Nederlands Voetbalelftal zich uiteindelijk niet wist te plaatsen. Bleef deze snacktopper wel bestaan in de Nederlandse snackwereld.

Lees ook: wat zit er in een frikandel?

Wat zit er in een Mexicano?

Het recept, is geen hoge wiskunde, aangezien het een simpele platte plak gehak betreft. Die goed pittig is gekruid, zodat je de smaak van Mexico toch een beetje in je mond krijgt. Wat voor vlees zit er dan in een Mexicano?

Nou, redelijk kortgeleden werd er ook regelmatig gebruik gemaakt van paardenvlees, echter besloot men om daar aantal jaar geleden mee te stoppen. Tegenwoordig bestaat deze snack uit rundvlees en varkensvlees. Deze snack zou ook prima solo gegeten kunnen, echter is hij misschien net zo lekker in combinatie met een broodje en een bedje van sla. En qua saus? Wij adviseren hem vooral te consumeren met een dikke klodder curry- of satésaus.

Waar wordt Mexicano allemaal verkocht?

Ruim 80% van alle Nederlandse snackbars verkoopt de Mexicano, waar hij dan ook zelden in de koeling blijft liggen. Aangezien het een rete populaire snack is, die veel Nederlanders graag kiezen bij het halen van een vette bek.

Toch wordt deze frituurhap tegenwoordig ook buiten Nederland verkocht, zo wordt hij o.a. in België en Frankrijk ook verkocht. Misschien dan wel niet onder dezelfde naam, maar de vorm is daarentegen een compleet ander verhaal. Misschien voor de consument niet zo’n probleem? Toch is het voor de Vries wel een domper, aangezien de consument het door de vorm niet meer zal herkennen als een Mexicano van de Vries.

 

 

Deel dit artikel