Wat doet een letseladvocaat?

Letseladvocaat

Wat doet een letseladvocaat?

Je hebt lichamelijk letsel opgelopen door toedoen van een andere persoon. Misschien heb je een verkeersongeval gehad, een whiplash opgelopen, gebeten door een loslopende hond of gewond geraakt toen het stuur van je fiets afbrak. In al deze gevallen kun je in principe een vergoeding voor letselschade krijgen van de verantwoordelijke. Een letselschadeadvocaat kan je helpen bij: Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid voor ongevallen? Heb je recht op een vergoeding? Ga je volledig herstellen? Zo niet, wat is de volgende stap? Daarover gaan wij je in dit artikel proberen te informeren.

Wat is letselschade?

Er is sprake van letselschade wanneer je lichamelijke of niet-fysieke schade lijdt door letsel, letsel of ander letsel van een ander. Slachtoffers hebben recht op schadevergoeding als iemand anders verantwoordelijk is voor de schade. Letselschade is het bedrag van de vergoeding voor de lichamelijke en geestelijke schade die het slachtoffer lijdt. Wat houdt de blessure in? Onder persoonlijk letsel wordt verstaan ​​alle schade die het slachtoffer na het ongeval heeft geleden. Veelvoorkomende situaties waarin persoonlijk letsel kan optreden zijn: verkeersongeluk Industrieel ongeval Persoonlijk letsel in het buitenland De letselschadeclaims zijn opgebouwd uit verschillende schadeposten (materiële en immateriële). Enkele voorbeelden, die onder persoonlijk letsel vallen zijn:

  • Medische kosten
  • Smartengeld
  • Verlies van inkomsten
  • Verlies van zelfredzaamheid

Naast deze schadeposten vallen er nog veel meer zaken onder letselschade. Een letselschadespecialist kijkt altijd naar de persoonlijke situatie van het slachtoffer, zodat er geen schadeposten gemist worden. Daarover lees je hieronder meer.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een advocaat staat je bij tijdens het gehele schadevergoedingsproces. Het proces begint met het bewijzen van de geleden schade en eindigt met het verhalen van de schade op de veroorzaker. Staat de reden er niet voor open? De advocaat zal dan in de rechtszaal bewijzen dat je gelijk hebt. Dit komt alleen aan de orde als de letselschadeadvocaat en de verzekeraar van de aansprakelijke partij het niet eens kunnen worden.

Voordat je naar de rechter gaat, zijn een aantal zaken van belang: Eerst zal bewijs worden verzameld. Het gehele onderzoek moet reproduceerbaar zijn en duidelijk worden gepresenteerd wanneer het wordt gerapporteerd; Dan moeten de verantwoordelijkheden op orde zijn. Zo weet je zeker dat degene die het ongeval heeft veroorzaakt ook daadwerkelijk betaalt voor je materiële en persoonlijke schade. Het gehele onderzoek moet reproduceerbaar zijn en duidelijk worden gepresenteerd wanneer het wordt gerapporteerd; Dan moeten de verantwoordelijkheden op orde zijn.

 

 

Daarna worden schadeposten grondig geïnspecteerd, verzameld en ingeleverd. Onder schade wordt verstaan ​​medische kosten en materiële schade, zoals materiële schade aan een auto, die nodig zijn na het ongeval. Daarna zal het niveau van verantwoordelijkheid worden onderhandeld. Als je eigen aansprakelijkheidsclaim in orde is, kunt u de meeste schade van de andere kant krijgen.

Tot slot wordt een eventuele vergoeding en schadevergoeding berekend. Het gehele proces van het juridische traject wordt afgehandeld door een letselschade advocaat. Zijn doel is om een ​​maximale vergoeding voor je te krijgen. Een advocaat zal je ook bijstaan ​​als dit proces voor de rechtbank moet gebeuren.

 

Deel dit artikel