Een overzichtelijk rooster in een oogopslag

overzichtelijk rooster

Een overzichtelijk rooster in een oogopslag

Online roosteren is een goede manier om werknemers in te plannen, In de horeca is een goed werkrooster essentieel om zowel de klanten als de werknemers tevreden te houden. Zo is voor iedereen duidelijk wat het rooster is. 

Ga nooit nat met een goed rooster

Iedereen die in de horeca werkt weer hoe belangrijk een goed werkrooster is. Niets is vervelender dan wanneer er te weinig werknemers op de werkvloer staan en iedereen rondrent om alle klanten te bedienen. Dit is vervelend voor zowel de klanten als de werknemers.

In de horecawereld noemt men onderbemanning ook wel ‘nat gaan’. Dit betekent dat er onvoldoende personeel aanwezig is en het huidige personeel twee keer zo hard moet werken om alle klanten te bedienen. Hierdoor wachten klanten langer op hun bestelling en is er weinig tijd voor het beantwoorden van specifieke vragen.

Maak altijd en overal gebruik van het online rooster

Het online roosteren voorkomt dat er onduidelijkheid is over het werkrooster. Door het rooster online in te vullen, is voor iedereen zichtbaar wanneer wie werkt. Daarnaast staan ook de plus- en minuren en vakantiedagen erin. 

Met de Horeko software vul je eenvoudig het online werkrooster in voor jou en je personeel. De roostermaker bekijkt per dag hoeveel werknemers er op de vloer staan en wie er extra beschikbaar zijn. Zo vult hij het rooster snel en gemakkelijk in. Vervolgens stuurt hij het rooster met een druk op de knop naar al het personeel. Het is ook mogelijk om het rooster, met toestemming van de werknemer, direct in de privé agenda te zetten.

Bespaar geld met een online rooster

Het personeel is voor veel horecabedrijven de grootste kostenpost. Natuurlijk is het belangrijk dat de werknemers naar waarde betaald krijgen voor hun inzet, maar het is zonde om onnodig veel personeel aan het werk te zetten. 

De Horeko software voorziet de werkgever van een rooster dat niet alleen eenvoudig, maar ook efficiënt werkt. Het online roosteren geeft de werkgever inzicht in het loonkosten percentage van het rooster op basis van het uurloon.

Op deze manier is het mogelijk om de kosten voor het personeel laag te houden, bijvoorbeeld door de werkdagen efficiënt in te delen met duurder en goedkoper personeel. Met de online software van Horeko pak je als werknemer de regie over het rooster en hou je dit nauwlettend in de gaten.

Een online rooster geeft duidelijkheid

Voor de werkgever is een online rooster functioneel, maar ook het personeel ziet hier de voordelen van. Het is prettig voor de werknemers om in een oogopslag te zien wanneer ze staan ingeplant. Daarnaast zien ze ook meteen hoeveel loon ze hiervoor ontvangen. 

Zo is de Horeko software voor zowel werknemer als werkgever een grote stap vooruit.

 

Deel dit artikel