Wat zit er in een frikandel? Wij zochten het voor je uit
Wat zit er in een frikandel? Dat is een vraag, die veel Nederlanders zich al decennia afvragen. De Nederlandse superster heeft zich dan ook ontwikkeld van een restproduct tot een geaccepteerde snack. Wij Nederlanders eten er dan jaarlijks ook zo’n 400 miljoen stuks van.
Om je nou voor eens en altijd antwoord te geven op de vraag: wat zit er in een frikandel? Hebben wij van wereld-plaza.nl, dit voor je uitgezocht!
Is een frikandel gezond?
Haha, een frikandel zal nooit geworden, want één gepaneerde worst ook zonder saus helpt je al gauw om aan een derde van je dagelijkse hoeveel zou te komen. Daarnaast bevat het ook voldoende verzadigd vet om niet aan richtingslijnen van het Voedingscentrum te voldoen.
Ovenfrikandellen voldoen daar op hun beurt ook niet aan, aangezien deze vleesstaven in de fabriek voor gefrituurd worden. En dat maakt ze alsnog niet gezond voor wekelijks gebruikt, omdat de ovenvariant ongeveer even veel vet bevalt als een frikandel uit de frituur.
Wat zit er in een frikandel? Afvalvlees?
Er bestaan namelijk ontzettend veel mythes hierover, want het zou namelijk van afvalproducten worden gemaakt. Denk hierbij aan: koeienogen, uiers en bovendien veel vet, maar is dat wel zo? Laten we het maar verklappen: het is namelijk een fabeltje.
Frikandellen worden vooral gemaakt van separatorvlees, dit is het vlees wat er aan karkassen blijft zitten. Wanneer er grote brokken vlees van af zijn gesneden, dat is sommige gevallen een klein beetje paardenvlees, varkensvlees. Echter bestaat de frikandel over het algemeen uit kippenvlees, waardoor er tegenwoordig zelfs halalfrikandellen bestaan!
Dit is je antwoord op de vraag: Wat zit er in een frikandel?
Hopelijk hebben wij je een duidelijk antwoord mogen geven op de vraag: Wat zit er in een frikandel? Hiervoor hebben wij op basis van meerdere bronnen een onderzoek uitgevoerd. Die uiteindelijk het verlossende antwoord mocht geven. Dat de Nederlandse superster geen restproduct meer is en het zeker een goede naam verdiend.
Alleen dien je ze wel met mate te eten, zodat je kunt blijven genieten, eetsmakelijk!